Saturday, July 28, 2012

Raya Collections : Jovian, Rizalman,Hatta or Nurita?

Salam all,

Alhamdullilah, dah 9 hari kita berpuasa. Syukur, masih ada kesempatan untuk kita melakukan ibadah puasa tahun nie kan.. Semoga kita bole tambah amalan dan kurangkan kelemahan.

Dah siap baju raya? Dah tempah ke atau ready-made je? Hari ni suddenly,  Rynn nak tulis a post pasal 2012 Raya Collections yang cantik-cantik from top designers from Malaysia... Nowadays, I think people are more exicited to go for Ready To Wear (RTW) collections. So here's some collection that you can add in your baju raya list!

Let's start with :

1. Jovian Mandage AviRaya Collection 2012. This collection can be found in First Lady outlets through out Malaysia.But you can also buy in Zalora.com. I'm sure very limited pieces available online.Baju dia mmg cantik and nice.. Harga range from RM 200++.







2. Rizalman - 20 by Rizalman.. This collection you can buy at Tesco Stores je. Tapi yang Rynn tahu just available in Tesco Ampang. Outlet lain I'm not sure la. The prices pun affordable and Rizalman's collection material banyak lagi jersey type.. Harga pun around RM 200 which is I think affordable..




3. Next is Nurita Harith. Butik dia kat Bangsar.Maybe nama dia takla sefamous all the designer I've mentioned and I'm sure ramai tak kenal lagi. Tapi Baju dia mmg lawa lah!!! sangat cantik and very simple!! One of my friend bought her baju for raya and I think the price range is from RM 1000++ .. memang mahal sikit Nurita ni tapi cantik sangat!!!!Macam nak beli jugak !! Huhuhu. Tapi ini lebih sesuai untuk open house or kenduri. Kalau kita balik Kampung pakai ni, takut terseret taik ayam pulak. Whatever it is, mmg cantik!Thumbs UP!





4.Innai Red pun cantik. So classy!! Love Love Love it!!! Sangat cantik! Kalau dah pakai Premium Beautiful Corset dengan baju ni memang cantik lah kan !! And the price range is from RM 2k kalau tak salah..



5. Hatta Dolmat. Baju Hatta pun ada yang cantik !! But I'm sure around RM 2k jugak. Lace yang dia pakai pun one of the kind, memang style Hatta sendiri. His boutique is in Shah Alam Sek 7.



6. Mimpi Kita- sangat cantik and very simple.. MK Raya Collection kali ni pun guna color yang lebih bright kan.. Yang biru tuh pun cantik.. Sangat elegant!!! 




So which one is your pick?
 Kalau ada budget boleh lah..
Tak da budget ..?
Jom buat business dengan Rynn :)

Selamat Berpuasa.

p/s : Kalau nak cantik pakai baju ni semua better pakai dengan Premium Beautiful Corset.
We offer discounts now !! 

Rynn
0122900084 
iamrynn@hotmail.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...